16.04.2024
България Политика

Скандал дали изслушването на Генчовска да е открито, ГЕРБ покани медиите в залата

В парламента възникна скандал дали изслушването на външния министър Теодора Генчовска да е закрито или не. Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова директно покани медиите в залата. 

По искане на „Има такъв народ“ депутатите гласуваха първа точка от днешната програма на парламента да бъде изслушване на външния министър Теодора Генчовска по повод твърденията ѝ за „двойна външна политика“ на кабинета на Кирил Петков.

Първоначално бе решено заседанието да бъде закрито. След засекретяването председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров обяви, че народните представители са гласували заседанието да бъде открито отново. Камерите в пленарната зала обаче продължиха да не излъчват.

Икономистът от „Демократична България“ Георги Ганев заяви пред OFFNews, че в момента депутатите спорят дали наистина са гласували заседанието да бъде открито, или не.

Междувременно председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова излезе от залата и на висок глас директно покани представители на медиите да се върнат в залата: „Отваряйте вратите, защо са изключени мониторите? Нека медиите да влязат!“, обърна се Атанасова към един от квесторите в Народното събрание.

Според Десислава Атанасова мнозинството се опитва да затъмни публичното, общественото и медийното внимание, така че никой в България да не разбере какви договорки е правил Кирил Петков.

„Мнозинството се опитват да направят така, че тази точка въобще да не се гледа – „Продължаваме промяната“ и БСП основно. Опитват се тази точка да не влезе в дневния ред, въпреки че беше гласувана като първа“, каза тя.

Атанасова определи ситуацията като „политическа шизофрения“, която обърка дори и хората, работещи в Народното събрание.

Related posts

КПКОНПИ изпрати материалите от проверката на Община Варна до прокуратурата

Дани Тренчева

Обвинителен акт за служителка, присвоила над 27 хиляди лева от сметка на клиент

admin

Сагата с разменените бебета продължава

admin

Радев: Кризата с Украйна създава заплаха за сигурността на България и Европа

Дани Тренчева

Екип от 30 доброволци – медицински специалисти е готов да замине за Турция

admin

Цената на тока в България бележи нов рекорд

Дани Тренчева

Leave a Comment