29.03.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Синът на загиналия експолицай Е. Янков – Петър: Няма да строим второ „Струмско“ в имота ни от 12 дка в с. Българчево, допусната е грешка в документите

Синът Петър и дъщерята Силвия на загиналия в катастрофа преди близо година експолицейски шеф Евтим Янков са собствениците на имот от 12 дка в село Българчево, за който общинските съветници на Благоевград на последната сесия в края на ноември поискаха допълнително информация от кметския екип, преди да решат дали да откажат, или дадат съгласие за промяна на Общия устройствен план и зоната да се отреди за жилищни нужди.

До връщането на преписката се стигна, след като съветникът Евгени Бибов обърна внимание на колегите си, че в документите са посочени височина на застрояване до 15 м и плътност 70%, и отбеляза, че е сериозно озадачен от това, защото имотът е на регулационната граница и местното население вероятно ще реагира остро, ако въпросните 12 дка се застроят с 5-етажни кооперации. „Второ „Струмско“ ли ще се прави там?“, попита риторично Бибов, тъй като няма изискване на този етап собственикът да декларира инвестиционните си намерения.

„Агенцията, която сме наели да движи документите, е допуснала грешка. Нямаме никакво намерение да вдигаме блокове, кой би живял на село в блок?!“, отговори на въпрос на „Струма“ Петър Янков. Той живее в София, а сестра му е в Германия и по-рядко се прибират в родния Благоевград. П. Янков обясни, че намеренията им са да направят дървени къщички, но окончателно още не са взели решение.

„Жилищен компрекс няма как да изникне, най-малкото защото нямаме толкова финанси, нито имаме намерение да правим нещо с комерсиална цел. Височината на застрояване вече би трябвало да е коригирана до разрешените за зоната 9-10 метра и се надявам съветниците да одобрят искането“, коментира Петър Янков.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА в.Струма

Related posts

Ветеринарят Крум Попниколов е новият шеф на зоопарка в Благоевград

admin

Катастрофа на пътя Кресна – Симитли, има пострадал

Дани Тренчева

Ръст на болните от Covid-19 в Дупница

admin

Кметът Иван Кадев свиква консултации за съставите на СИК

admin

Дядо Коледа и Снежинката, която си търси приятел се срещнаха с децата от филиал Ораново на ДГ „Радост“

Дани Тренчева

Майка издирва 22-годишната си дъщеря в Благоевград

admin

Leave a Comment