29.03.2024
Без категория България

Синоптици предупреждават за драстична промяна на времето

Синоптиците предупреждават, че след няколко дни на опасно силен южен вятър и необичайно високи за сезона температури, предстоят проливни валежи от дъжд, застудяване и сняг.

С много силни на моменти и бурни пориви вятърът ще остане в цялата страна и в следобедните часове, особено по северните склонове на планините, съобщава БНТ.

Ще бъде още по-топло, в сравнение с вчера, с максимални температури в повечето райони между 16 и 23 градуса. Вечерта в западните части от страната ще започнат валежи от дъжд, които утре ще обхванат почти цялата страна.

Предупреждение за значителни количества валежи е обявено в западната половина, а в източната ще продължи да духа силен южен вятър и максималните там ще останат до около 18-20 градуса.

От северозапад ще нахлува по-студен въздух, ще започне понижение на температурите и привечер на много места в западните райони от страната дъждът ще премине в сняг. Ще се образува и снежна покривка.

В планините ще остане много ветровито със силен и бурен южен вятър. След обяд вятърът ще отслабне и в масивите от Западна и Централна България ще се ориентира от запад-северозапад.

Ще бъде предимно облачно и с валежи, над 1000 метра от сняг, като по-значителни ще са в Рило-Родопския масив. Има условия и за виелици.

След временно спиране през почивните дни отново ще вали, предимно слабо. В събота в Западна България ще има и дъжд, и сняг, в Източна, където ще продължи да духа силен южен вятър – само дъжд.

В неделя дъжд ще вали главно в източната половина от страната. Температурите ще се понижат, по-съществено в северозападната половина от страната.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Проверяват висши служители на ГДНП за работата им по случая „Булгаргаз”

Дани Тренчева

Тримата сирийци премазали полицейския патрул в Бургас се признаха за виновни

admin

Роднини на пострадало дете биха шофьор на линейка

admin

Удължиха срока на проверката за гражданството на Кирил Петков

Дани Тренчева

Нова среща между синдиката на служителите в МВР и властта

Дани Тренчева

Хаджигенов и Бабикян заляха табелата на руското посолство с червена боя

admin

Leave a Comment