17.04.2024
България

Сербезова прекрати процедурата по закупуване на бързи антигенни тестове за учениците

Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова прекрати текущата процедура по закупуване на бързи антигенни тестове за провеждането на индивидуално неинвазивно изследване за COVID-19 на ученици от 1-и до 12-и клас. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването. От там припомнят, че поканата за осигуряване на около 12 500 000 щадящи теста беше публикувана на сайта на МЗ на 30 декември 2021 г.

Прекратяването на процедурата е следствие от извършена от дирекция „Вътрешен одит“, по искане на министър Сербезова, проверка. В доклада си до здравния министър проверяващите констатират пропуски при организацията на процедурата. Всички налични в МЗ документи, имащи отношение към тази процедура, ще бъдат предоставени на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

До края на настоящата седмица, при спазването на максимална прозрачност и осигуряване на равнопоставеност на участниците, Министерството на здравеопазването ще публикува нова покана за закупуване на необходимото количество тестове. Предвидено е представители на Министерството на образованието и науката също да бъдат членове на комисията, изготвяща изискванията към участниците и разглеждаща постъпилите оферти. 

Източник: NOVA

Related posts

България се сбогува с големия писател академик Антон Дончев

admin

Почитаме Свети Герасим Йордански

Дани Тренчева

Изгоря популярното заведение „Лого“ в Перник

admin

Дневен хороскоп за 2 февруари 2022

Дани Тренчева

Мъж изтеглил 10 000 лв. от чужда банкова карта отива на съд

admin

109 души са загинали в катастрофи от началото на годината

admin

Leave a Comment