28.03.2024
Без категория

Разследват българска престъпна група за разпространение на наркотици във Франкфурт

На 23.11.2021 г., в изпълнение на Европейска заповед за разследване, издадена от Прокуратурата във Франкфурт на Майн – Федерална Република Германия, Специализираната прокуратура и ГДБОП извършиха действия по разследване на организирана престъпна група от български граждани за държане и разпространение на наркотици на територията на ФРГ.

Досъдебното производство е образувано в края на 2020 г. от прокуратурата във Франкфурт на Майн. При координирани действия на Федералната криминална служба на ФРГ в Франкфурт на Майн, българската Специализирана прокуратура и ГДБОП на 23.11.2021 г. бе проведена съвместна полицейска операция на територията на двете държави – в областите Северен Рейн-Вестфалия и Хесен, както и област Търговище.

В хода на действията по разследването във ФРГ първоначално са задържани 12 български граждани, като на петима от тях са повдигнати обвинения за ръководене и участие в организирана престъпна група, действаща на територията на гр. Франкфурт, за притежание и разпространение на наркотични вещества. Извършени са претърсвания на 14 адреса, при които са намерени и иззети множество доказателства, относими към предмета на разследването.

При извършените претърсвания на адреси в гр. Попово и с. Кардам са намерени и иззети документи, компютърни конфигурации, мобилни телефонии и други доказателства, свързани с престъпната дейност на групата. Те ще бъдат предадени на Прокуратурата на Франкфурт на Майн за приобщаване към воденото във ФРГ разследване.

Неутрализирането на престъпното сдружение е резултат от едногодишни усилия и сътрудничество на германските и българските съдебни и полицейски органи в противодействието на организираната престъпност.

Related posts

Прогноза за времето

admin

Изтича срокът за смяна на джипи или педиатър

admin

Почитаме св. св. Адриан и Наталия

admin

Важни дати за учениците от VII и X клас

admin

Препоръки при пътуване на деца в чужбина

admin

МВР „санкционира“ водачките в Пловдив

admin

Leave a Comment