25.04.2024
България Политика

Радостин Василев напуска ПП

Не мога да подкрепя тази коалиция и ще напусна групата на „Продължаваме промяната“, защото това е предателство. Това заяви Радостин Василев по време на пресконференция.

По думите му ГЕРБ саботират съдебната реформа от години, на тях не може да им се има доверие относно съдебна реформа.

Аз съм евроатлантически настроен, при мен да търсиш „дълбоката държава“ е пълна глупост, заяви Радостин Василев.

Не отговаря на истината твърдението, че записи са правени в стаята на групата на „Продължаваме промяната“, нито пък в централата на партията, каза още той.

Аз не съм гласувал за Росен Желязков, защото не мога да гласувам за ГЕРБ.

Записите, които ще представя не са правени по спални, парапети и т.н., а скоро ще разберете точно къде са направени.

Профилът на правителството, което ще се сформира ще бъде прокорупционен, коментира още Василев.

Звънят всякакви лидери, както чуваме в този файл, аз искам да задам въпрос към Урсула фон Дер Лайен дали е обещала влизане на България в Еврозоната ако не отговаряме на изискванията, каза още Радостин Василев.

Начинът, по който ще се формират службите – одобрени от посолства – това е на ръба на чл. 1, няма отговорен български политик, който да консултира службите с посолства. Такива разговори, ако са се водили с европейски лидери, е много жалко не само за България, но за целия ЕС, коментира още той.

ГЕРБ не бил реален враг, ГЕРБ бил маркетингов враг, коментира още това, което се чува на записа Василев и заяви, че не може да повярва, че това го казва човек който „крещя срещу ГЕРБ по площадите“.

Какво ще правят тези хора сега, запита Радостин Василев и каза, че от „Продължаваме промяната“ осъзнават, че изчезват като партия. В един момент когато властта е до теб, някои хора могат да ти окажат натиск, коментира още той.

Не виждам как моделът ГЕРБ ще изчезне като виждам какво се случва по върховете на властта. Ще остана в парламента, защото за мен са гласували хора, които са искали модела на Борисов да изчезне, категоричен бе Василев.

Този запис не е манипулиран, целият запис ще бъде разпратен до редакциите на абсолютно всички български медии, казаха от движението на Радостин Василев.

По отношение на твърдението на Кирил Петков, че Радостин Василев е решил да разпространи записи, защото няма да бъде министър в правителството Василев разказа: „Преди две седмици ми се обади Кирил Петков, когато се водеха преговори за правителство на малцинството. Той ме пита дали мога да направя крачка встрани, за да търсим подкрепа от ГЕРБ. Тогава го питах кой ще е министър на спорта. Аз не мога да бъда министър в кабинет, подкрепен от ГЕРБ“.

След този запис се надявам да няма правителство, да се отиде към бързи избори, но поне да се гласува удължаване на бюджета, заяви още Василев. От снощи имам охрана, обадиха ми се от ДАНС, за да ми кажат, че има реална заплаха за моя живот, но аз все още не знам какво точно означава това. Гражданско движение „Силна България“ ще прерасне в политически проект, каза той.

Related posts

Хороскоп за 17 ноември: Прекрасен ден за 2 зодии

admin

Кирил Петков повторно на разпит

admin

Черна статистика

admin

Отлив на българските туристи в Одрин заради изискването за PCR тест

Дани Тренчева

Заместник-шефката на парламента Росица Кирова има пристанище с 11 кораба

Румен Радев: Очаквам и правителството, и депутатите да не забравят огромната си отговорност към гражданте

admin

Leave a Comment