18.04.2024
България

Прогноза за времето 18 януари 2022

Жълт код за силен северозападен вятър с пориви до 22 m/s е обявен за 18 януари в 12 области на страната.

Предупреждението за потенциална опасност е в сила за София област, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Русе, Пловдив и Пазарджик.

Във вторник страната се събужда след преминал бърз студен атмосферен фронт, с който на места от север на юг ще превали сняг. Сутринта минималните температури са между минус 3 и 2 градуса, в София – около минус 3 градуса.

През деня ще остане ветровито, макар че вятърът ще отслабне и ще бъде умерен, в Дунавската равнина и западните райони от Горнотракийската низина и временно силен от северозапад. Облачността ще е променлива, преди обяд над източните и планинските райони по-често значителна и там на отделни места ще прехвърча сняг.

В следобедните часове над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Ще застудее и максималните температури ще са между 1 и 6 градуса, в София – около 1 градус.

Над планините преди обяд облачността ще е по-често значителна и на отделни места ще прехвърча сняг. В следобедните часове ще бъде предимно слънчево. Ще продължи да духа силен, по билата и временно бурен вятър от северозапад. Ще застудее значително и максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 7 градуса, а на 2000 метра – около минус 12 градуса.

По Черноморието преди обяд облачността ще е значителна, ще превали слабо. След обяд облачността ще намалее до предимно слънчево време. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. /БГНЕС

Related posts

Затворник почина в затвора в Бобов дол

admin

Обвиненият за убийството край Женския пазар остава в ареста

admin

Стотици протестират пред НС срещу противоепидемичните мерки

Дани Тренчева

1725 са новозаразените с COVID-19

Дани Тренчева

Кои антигенни тестове могат да се прилагат в училище

Дани Тренчева

Изплащат пенсиите, върху които са наложени запори

admin

Leave a Comment