20.04.2024
112 България

Откриха кокаин в заведение близо до училище във Варна

12 души са били задържани по време на масирана полицейска акция във Варна и областта, съобщават от пресслужбата на МВР в морския град.

Превантивна специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност се провежда на територията на Варна и с. Синдел, където в понеделник беше изнасилена възрастна самотна жена.

В операцията са включени екипи на „Криминална полиция“, „Охранителна полиция”, „Пътна полиция”, Четвърто РУ, специални полицейски сили, както и екипи на жандармерията. Има изградени временни КПП-та, на които се проверяват водачи и техните автомобили. Акцията се провежда съвместно със служители на „Енерго – Про“ и Държавно горско стопанство – Варна.

При старта на инспекцията, служителите на реда са открили огнестрелно оръжие без серийни номера, с преправена дръжка и скъсена цев. Намерени са и множество боеприпаси към нея.

Извършена е проверка в питейно заведение в областния град, в близост до учебно заведение, от където са иззети наркотични вещества – кокаин.

При проверка на автомобил са намерени марихуана и амфетамин, разпределени в найлонови пакетчета и подготвени за разпространение.

В хода на последвалите действия са задържаните 4 мъже, извършвали битови кражби, други двама са в ареста за шофиране без издадено свидетелство за правоуправление на МПС, двама за притежание на наркотични вещества, а шест са хванати за неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, както и е задържан микробус с незаконно придобит дървен материал.

По време на операцията са проверени 681 автомобила и 936 човека.

В последните месец и половина, след активните полицейски действия в района на с. Синдел, са неутрализирани две групи извършители на крупни кражби на пари и вещи от частни домове.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Петимата депутати, които обявиха, че напускат ИТН, вече са подали заявленията си

admin

По 120 лв. допълнително ще получат пенсионерите и този месец

Дани Тренчева

Десетмесечно бебе е пострадало при катастрофа

Шофьор без книжка с нерегистриран мотоциклет блъсна полицай и избяга

admin

Пенсионерка в Румъния се обади 11 000 пъти за една година на телефон 112

admin

Нов кръг от преговори между ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната – Демократична България

admin

Leave a Comment