19.03.2024
Култура и изкуство

Новолуние в Овен – символ на ново начало

Имаме новолуние в Овен на 21 март в 19:24 ч. Мечтателното време на Риби отстъпва място на огнена и динамична фаза. Времето на Овен съдържа в себе си огромна сила. 

Всяко новолуние носи ново начало, но това има четирикратно по-голяма сила в себе си. Сякаш нов портал се отваря пред нас. Това огнено новолуние се случва в знак Овен, който стои в самото начало на зодиака: това е и началото на астрологичната нова година. Случва се часове след пролетното равноденствие. Толкова много мощност носи в себе си за рестартиране! Всички космически светофари светят зелено, просто трябва да палим мотора и да тръгваме.

Друг важен аспект е свързан с навлизането на Плутон във Водолей малко след новолунието – на 23 март. Това е едно от най-значимите космически събития за 2023 година и тъй като се случва точно след новолунието, предполага, че ще има още свежа енергия за нас. Плутон във Водолей е уникална енергия и предвещава началото на нов цикъл, както на лично, така и на колективно ниво, тъй като Плутон означава трансформация и сила. Може да донесе разрушение на старото, но чрез това разрушение ние сме в състояние да пресъздадем нещо ново и много по-мощно. Тъй като Плутон е толкова близо до новолунието, изглежда, че всяко ново начало може да има „плутоничен“ привкус. Нещо ще трябва да се сбогува и да си отиде, за да направи път на нещо ново да влезе в живота ни.

Но новото начало не винаги трябва да бъде придружено от действие. Може също да се прояви чрез изцеление. С цялата тази свежа и нова космическа енергия може да преживеем някакъв вид пробуждане. Обърнете специално внимание на себе си и желанията на душата си.

Всякакви манипулации с пари по новолунието на Овен са опасни, дори и най-безобидните покупки могат да бъдат неуспешни. Ако е възможно, трябва да се откажете да купувате мебели, дрехи и предмети за бита. Да не говорим за големи финансови транзакции, например сделки с недвижими имоти.

Тъй като Новолунието в Овен има най-силен ефект върху мъжете, те могат да проявяват агресивно поведение. Мъжете при новолунието в Овен могат да изпитват емоционални изблици, сексуалните им инстинкти са изострени до краен предел. Но жените пък стават по-интуитивно чувствителни и изобретателни. Именно върху тях пада отговорността за случващото се в семейството. Добре е жените да държат партньорите си на една ръка разстояние.

За романтични връзки новолунието в знака Овен не е най-добрият период. Трябва да се въздържате от общуване с нови хора. Малко вероятно е среща с непознат да бъде успешна.

През този период е крайно нежелателно да се подстригвате. Смята се, че скъсявайки дължината на косата, човек скъсява живота си. Възможно е да се извърши боядисване на косата, но по-добре да е с оцветяващи шампоани, естествени средства, къна. Не е подходящото време за маникюр, педикюр, пилинг и депилация. Не че нещо лошо ще се случи, но резултатът може да е разочароващ. Овлажняващите и подхранващи маски за лице ще бъдат много ефективни: уморената кожа моментално ще се преобрази.

Новолунието в знака Овен дава шанс да внесете в живота си нещо ново, което може радикално да промени хода на събитията. Това е период на обновяване, когато организмът започва да натрупва енергия. За да се улесни този процес, се препоръчва да се отървете от всичко излишно: негативни мисли, стари неща, лоши навици.

Можете да направите карта на желанията. Плановете и желанията, очертани в новолунието на Овен, ще бъдат точно изпълнени, ако използвате метода на визуализация. Запомнете усещанията и впечатленията, те ще ви помогнат да се настроите по правилния начин. Без негативност, само с твърда вяра в бързото изпълнение на вашите мечти.

Related posts

Хороскоп за 9 февруари

admin

Лятна Света Анна е

admin

Почитаме Св. преподобни Партений, епископ Лампсакийски

Дани Тренчева

Второкласнички от училището в село Долно Осеново закичиха с мартеници кмета Апостол Апостолов и служители на Община Симитли

Дани Тренчева

Днес празнуваме Стефановден! Имен ден честват Стефан, Стефка, Стефи, Стефко, Стефанка, Стефания…

admin

Кой има имен ден днес, 6 март

admin

Leave a Comment