19.04.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Новоизбраният кмет на село Церово – Иван Саков положи клетва пред Общински съвет Благоевград

Радослав Тасков, председател на Общински съвет Благоевград, откри извънредното заседание на местния парламент, на което Иван Саков положи клетва и встъпи в длъжността кмет на село Церово, община Благоевград.

Председателят на Общинска избирателна комисия – Благоевград – адв. Мартин Бусаров обяви решението на комисията, от 11 октомври 2021 година, с което Иван Саков е избран за кмет на село Церово.

Заседанието на Общински съвет Благоевград продължи с гласуване на извънредна точка във връзка с подготовка на проектно предложение по процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Мерки за справяне с пандемията“ по Приоритетна ос 9 „Подкрепа за здравната система за справяне с кризи“ на ОПРР 2014-2021година, в което община Благоевград е допустим партньор на Министерство на здравеопазването.

Точката бе подкрепена от 33 от общинските съветници, които гласуваха решение:

На основание чл. 21, ал. 2 и във връзка с чл. 21, ал. 1, т. 8 от ЗМСМА

1. Общински съвет Благоевград определя Община Благоевград да бъде партньор по горепосочения проект, като изпълнява посочените от СБАЛПФЗ – Благоевград ЕООД и СБАЛОЗ – Благоевград инвестиционни предложения при подготовката на проектното предложение от Министерството на здравеопазването.

2. Общински съвет Благоевград дава право на Кмета на Община Благоевград да подпише Партньорски споразумения с Министерство на здравеопазването за СБАЛПФЗ – Благоевград ЕООД и за СБАЛОЗ – Благоевград.

3. Общински съвет Благоевград дава съгласие Община Благоевград да осигури финансов ресурс до 244 950,00 лв. с ДДС за СБАЛПФЗ – Благоевград ЕООД и до 197 180,00 лв. с ДДС за СБАЛОЗ – Благоевград за изпълнение на дейностите предмет на Партньорските споразумения.
С 31 гласа „За“ бе прието предложението за отпускане на еднократна финансова помощ на жители на община Благоевград, съгласно приетите от Общински съвет Благоевград критерии и целеви групи.

Работата на местния парламент продължи с гласуване на предложения, относно предоставяне на земеделска земя от общинския поземлен фонд за възстановяване на собственост и допускане изработване на подробни устройствени планове.
След изчерпване на дневния ред, председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков закри заседанието на местния парламент.

Related posts

Намериха кило канабис във фирмен офис В Гоце Делчев

ЮЗДП взе участие в курс за оценители на ловни трофеи в системата на Международния съвет лова и опазване на дивеча (CIC)

admin

Най – малките футболисти на „Септември“ (Симитли), родени от 2010 до 2016 г. започват тренировки

Дани Тренчева

Около 90 процента от населението на област Благоевград е преброено

Дани Тренчева

Ресторантьори и собственици на заведения от Благоевград се включиха в националния протест срещу новите ограничения

Дани Тренчева

Скок на случаите на ученици и учители с COVID-19 в Благоевград

Дани Тренчева

Leave a Comment