29.03.2024
Петрич Пулсът на Югозапада

Нови контейнери за битови и строителни отпадъци се поставят в община Петрич

Поредна крачка на Община Петрич за овладяване на безразборното изхвърляне на битови и строителни отпадъци. Проблемни през годините остават няколко места в града и селата на общината. Първите заявени от Общината контейнери за битови и строителни отпадъци – 6 броя вече са получени. Всички те са с вместимост по 4 кубични метра. Три от тях бяха поставени на критични точки в двата ромски квартала на Петрич – един в бившия стопански двор и два под бетоновия център.

Тези контейнери ще бъдат само за битови отпадъци, а целта е да се намали изхвърлянето извън съдовете за смет на боклуци в тези райони. Три контейнера със същата вместимост – 4 куб. м., но предназначени за строителни отпадъци, ще бъдат поставени на места в селата, където се обособяват нерегламентирани сметища именно с такива отпадъци. Новите контейнери остават постоянно, а идеята на общинското ръководство в Петрич е, ако има положителен резултат това решение, да се закупят още такива контейнери – за битови и строителни отпадъци, които да бъдат и с по-голям обем.

Апелът е: изхвърляйте отпадъците на обозначените места! Нека заедно опазваме околната среда и пестим средства за почистването на нерегламентираните сметища! Зависи от всички ни!

Related posts

Нови противоепидемични мерки в Благоевградска област

Дани Тренчева

Протест на тютюнопроизводители блокира пътя между Гърмен и Сатовча

Дани Тренчева

„Септември“ (Симитли) записа загуба в контролен мач срещу „Ботев“ (Ихтинам)

Дани Тренчева

Големи звезди превземат сцената в община Симитли

admin

Благотворителен концерт „Заедно за Оги“ обединява благоевградчани

Митничари на Кулата спипаха рекордно количество цигари без бандерол

Leave a Comment