16.04.2024
България

МРРБ обеща заплати на служителите от пътностроителния бранш до края на седмицата

Работници и служители от дружеството „Автомагистрали – Черно море“ и „ИСА 2000“ излязоха на протест днес пред сградата на Министерство на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ) заради натрупани неизплатени суми. След няколкочасово напрежение отвън и дълги разговори с представители на протестиращите вътре, ресорният министър Виолета Комитова и заместник-министър Валентин Граматиков излязоха пред хората с решение и обещание.

„Това, което зависи от Регионалното министерство ви го обявявам най-отговорно, а именно, че до края на тази седмица по сметките на вашата фирма ще постъпят 9 милиона“, заяви зам.-министър Граматиков.

„Вярно е, че това е малка част от всичко, което се дължи за вашия труд, за което ние сме ви благодарни не като министерство, а като граждани на България. Повярвайте, ние сме в ситуация, в която търсим начин плащането да се случва и се натъкваме на документи, които ограничават това плащане, макар и парите да са осигурени. Има различни начини да се измъкнем от тази ситуация, предложили сме на вашите представители много инструменти и освен тези 9 милиона до края на седмицата по сметката ви, ние ще намерим и други пари, които също ще се разплащат в кратки срокове. Не ги очаквайте все пак утре“, допълни още той. 

„Искам да ви уверя, че не съм спирала да мисля за нито една от нашите фирми, които са работили по пътищата на България. Натъкнахме се на много проблеми, заварени проблеми, може би и капани, скроени от предишни управляващи, но няма да се оправдавам с това„, каза от своя страна министър Комитова.

„Това, което направихте на „Тракия“, можем само да се гордеем“, каза още тя и се обърна към хората: „Аз не виждам само вас, но и вашите близки, семейства, близки, вашите притеснения, че не може да си получите заплатите. Аз съм с вас с вашата стачка, нищо, че съм в сградата, разбирам вашите притеснения. Всичко това е една каша, завлякла много хора във вихъра. Благодаря ви за търпението“.

От синдиката заявиха, че са имали градивни разговори с МРРБ и вече има „светлина в тунела“.

Хората се разотидоха и протестът приключи, предаде dariknews.bg.

Related posts

Прокуратурата в Стара Загора ще повдигне нови обвинения срещу Георги Георгиев за нападението над Дебора

admin

От четвъртък: Всички дейности на закрито – само срещу „зелен“ сертификат

Дани Тренчева

Ще продължат ли валежите и гръмотевиците днес?

admin

Прогноза за времето 25 януари 2022

Дани Тренчева

Ивайло Мирчев: Проблемите с бежанците са заради множество неработещи институции

На днешната дата, 8 декември. Честит празник, студенти!

admin

Leave a Comment