29.03.2024
България

Мира Радева (социолог): Очевидни са опитите на Радев да създаде свое собствено политическо продължение

 

Хората от служебния кабинет са от втория ешелон. Радев е абсолютно последователен, иска позиция, която не му е предвидена от Конституцията. Служебният кабинет е паразитен инструмент, който всеки президент използва спрямо своите намерения и качества. Погрешно е впечатлението, че е алтернатива. Това коментира политологът Любомир Стефанов за „Твоят ден“.

По думите му служебният кабинет иа същите правомощия като редовен. „Чувствителните теми обаче не бива да са обект на различна политика, дори никаква. Противоречието трябва да бъде избегнато. Няма как ГЕРБ да подкрепят ПП, тъй като са ги обвинили“, смята той.

 

От своя страна социологът доц. Мира Радева смята, че са очевидни опитите на Радев да създаде свое собствено политическо продължение. „Той залага на алтернативи на Корнелия Нинова. Има разлом между нея и президента, лидерско противопоставяне и неприпознаване. Това не е добре както за избирателите, така и за президента. Той постоянно действа в посока увеличаване на правомощията си“, посочи тя.

По думите ѝ за ПП са гласували по-младите, които търсят алтернатива. „Става дума естествена поколенческа промяна – 40-годишните да сменят 60 и нагоре. Но не и на базата на незачитане, на неуважение. Василев и Петков да не мислят само как да нашляпат Бойко Борисов, а и за посланието към своите избиратели“, призова Радева.

Related posts

Нови правила за присъственото обучение

Дани Тренчева

Задържаха мигранти в Бургас

admin

Кацаров: Ситуацията е критична, ограничете контактите си в следващите седмици

Дани Тренчева

МОН обяви кога големите ученици се връщат в клас

Дани Тренчева

Загиналият при масовия бой в Казанлък е баща на две деца

admin

„Възраждане“ организира протест срещу зеления сертификат

Дани Тренчева

Leave a Comment