17.04.2024
Пулсът на Югозапада Разлог

Красимир Герчев оспорва решението на ОИК – Разлог за предсрочното прекратяване на пълномощията му

В Административен съд – Благоевград е постъпила жалба против решение на Общинската избирателна комисия (ОИК) – Разлог относно предсрочното прекратяване на пълномощията на Красимир Герчев като кмет на община Разлог, съобщиха от съда.

Пред административния съд жалбоподателят Красимир Герчев оспорва решението на ОИК – Разлог за предсрочно прекратените му пълномощия като нищожно и незаконосъобразно. В жалбата се навеждат доводи за незаконен състав на ОИК – Разлог към момента на вземане на решението, оспорена е и автентичността на подписите, положение върху решението и върху протокол на ОИК – Разлог, съобщават от съда.

Решението на Общинската избирателна комисия в Разлог за предсрочно прекратяване на пълномощията на Красимир Герчев като кмет на общината е от 11 март тази година. Като причина в решението на ОИК е посочено решение по дело във Върховния административен съд, в което е потвърдено решение на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) в частта му, в която са установени два конфликта на интереси по отношение на Красимир Герчев като кмет на община Разлог. В решението на ОИК – Разлог се посочва още, че установяването на конфликт на интереси с влязъл в сила акт е основание за освобождаване на длъжност.

От Административен съд – Благоевград съобщават, че е образувано е административно дело, а заседание по него е насрочено на 28 март от 10:30 часа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Половината ученици от 5-ти до 12-ти клас в Благоевградска област се връщат в клас

Дани Тренчева

Седмична програма за тренировки на ДЮШ „Септември“ (Симитли), родени от 2011 до 2016 година

Дани Тренчева

Община Сандански изгради детска площадка в двора на МБАЛ „Югозападна болница“

admin

За четвърта поредна година в Симитли ще се проведе детски коледен турнир „Симитли къп 2021“

Дани Тренчева

Проверяват състоянието на над 30 бомбоубежища в Дупница

Дани Тренчева

Вандали изрязаха 11 ограничителни колчета в Кресненското дефиле

admin

Leave a Comment