19.04.2024
България Политика

Кирил Петков: Вече няма да има човек над закона

„Надявам се, че с промяната в КПКОНПИ ще имаме реален инструмент да действаме срещу корупцията и част от измамите“. Това каза премиерът Кирил Петков след изслушването му пред евродепутати.

Той гарантира, че оттук нататък няма да има човек над закона.

„Няма как през общи шаблони и думи да се избяга липсата на добро правосъдие в България. На всички е ясно, че прокуратурата не работи добре, коментира Петков, след като главният прокурор Иван Гешев се обяви за по-сериозен диалог с европейските институции и наблюдение по механизма за върховенство на закона.

Министър-председателят е на работно посещение в Брюксел. В белгийската столица премиерът участва в заседание на групата за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права, създадена към Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в Европейския парламент. Заседанието е посветено на България и е третото поред с участието на представители на българските институции.

Източник: dariknews.bg

Related posts

Facts About the Natural World Astound and Delight in These Picture Books

admin

Изключиха от групата на БСП съветника Веселин Христов заради подкрепата му на заема от 17 млн. лв. за аквапарка в Благоевград

admin

Младеж запали апартамента си в Хасково

admin

Опитаха да оперират жена във видинската болница заради счупване, без тя да има такова

Дани Тренчева

Над 4200 ученици се явиха на онлайн пробна матура по български език и литература

Дани Тренчева

След изказване на Ицо Хазарта: „Възраждане” предлагат влизане в НС след тест за наркотици

Дани Тренчева

Leave a Comment