29.03.2024
Пулсът на Югозапада

Древно оброчище край село Полето, събра миряни на празника Свети Дух

Село Полето почете празника Свети Дух. На древното оброчище параклиса носещ името „Света Троица“ събра миряни, които запалиха свещ за здраве и се помолиха за здраве и благоденствие за хората в общината.

 

Както всяка година, така и тази кметът на община Симитли Апостол Апостолов посети Божието място и поздрави всички жители и гости по повод един от най-големите християнски празници.

 

За празника бе отслужена света литургия, след което отец Евгени поръси всички вярващи със светена вода.

Няколко казана с вкусен курбан бяха приготвени от местния майстор готвач, както и от неговите помощници, който бе осветен и раздаден за здраве на всички.

 

Християнският празник, които е много уважаван и в село Полето посрещна жители и гости на селото, както и кметът на община Симитли Апостол Апостолов, председателя на местния парламент Вилимир Александров, депутатът Стефан Апостолов, собственика на фирма „Mareli systems” в Симитли Георги Чимев, общински съветъници и още много гости.

 

Поздрав за добре дошли към всички присъстващи отправи и кметът на село Полето Иван Манчев, който благодари на всички, че са уважили празника на параклиса „Света Троица“.

Related posts

Общината в Белица ще съдейства за укрепване на къщата, в която се заби камион

Дани Тренчева

Днес движението в тунел „Люлин“ на автомагистрала „Струма“ към Кулата ще е в една лента

admin

Стартират дейности по саниране сградата на кметство в село Сушица по проект на Община Симитли по Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г.

admin

„Долно Осеново“ победи „Рилци“ с 3:1

Дани Тренчева

Дядо Коледа и Снежанка зарадваха с подаръци потребителите на Центъра за настаняване от семеен тип в село Брежани

Дани Тренчева

Най – малките футболисти на „Септември“ (Симитли), родени от 2010 до 2016 г. започват тренировки

Дани Тренчева

Leave a Comment