18.04.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

В ЮЗУ „Неофит Рилски“ се проведе студентска и докторантска научна сесия, посветена на 45-годишнината от основаването на университета

Онлайн студентска и докторантска научна сесия на тема „Култура, медии и културен туризъм“ се проведе в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Форумът е част от програмата на Националния студентски фестивал на изкуствата, посветен на 45-годишнината от основаването на университета.

Научната сесия беше открита от декана на Факултета по изкуствата проф. д.н.к. Васил Марков.

Във форума участваха 14 студенти и докторанти, които представиха и дискутираха разработки, посветени на научните им занимания.

Програмата включваше доклади на различни теми – свободата на словото и независимостта на медиите в България (Йорданка Бакалска), новите протестни движения и дилемата „свобода или сигурност“ по време на глобалната криза (Слава Георгиева), новите възможности за виртуален културен туризъм (Анастас Ифандиев), събитийната индустрия по време на и след пандемията COVID-19 (Деян Димитров), ползите и предизвикателствата пред електронното обучение по балет (Борислава Тодорова) и др.

Участниците в научната сесия ще имат възможност да публикуват докладите си в специален сборник, посветен на събитието.

Related posts

Мълния е вероятната причина за пожара край Рилския манастир

admin

Децата от група „Мики Маус“, филиал Ораново на ДГ „Радост“ пресъздадоха традициите, свързани със Св. Анна

Дани Тренчева

Българчетата от чужбина ще учат до 3 години допълнително български в училищата у нас

Любица Ортомарова и Виктория Маламова са първенците в коледното състезание по български език и литература в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли

Дани Тренчева

МВР и НАП влязоха в АПИ

Дани Тренчева

Откраднаха четвърт милион лева от частен дом в Благоевград

Дани Тренчева

Leave a Comment