19.04.2024
България Икономика

България налага временна забрана за внос на храни от Украйна

България налага временна забрана за внос на храни от Украйна, с изключение на стоките, които преминават транзит и имат крайна дестинация други държави. Това обяви служебният премиер Гълъб Донев в началото на днешното правителствено заседание.

„Принудени сме да приемем тази национална мярка, тъй отговорните европейски органи все още обмислят адекватен отговор на променените обстоятелства“, заяви премиерът.

„През последната година, противно на замисъла за т. нар. коридори на солидарността, значителни обеми храни останаха у нас и разстроиха основни производствено-търговски вериги. Ако тази тенденция продължи и дори се усили, което е напълно реално, е възможно да се стигне до крайно тежки последици за българския бизнес. Ние не можем да допуснем това да се случи“, аргументира се Донев.

България остава солидарна с Украйна, но фалитите на българските селскостопански производители с нищо няма да допринесат за нейната кауза, смята той.

„Разчитаме, че Брюксел ще ни чуе и ще разбере позициите на държавите членки България, Полша, Унгария и Словакия“, каза Гълъб Донев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Митнически служители откриха 90 000 недекларирани британски лири при две проверки на ГКПП Дунав мост-Видин

Дани Тренчева

Борислав Михайлов и служители на БФС на разпит в ГДБОП

admin

Кирил Петков след срещата с Володимир Зеленски

admin

От къде идва млякото ни

admin

14 мигранти са задържани в района на ГКПП „Олтоманци“

admin

Снеговалеж затвори част от проходите

Дани Тренчева

Leave a Comment