19.03.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Американският университет в България учредява „Граждански почетен медал” за ученици

Номинираните от своите училища ученици ще получат 20 000 щ.д. стипендия, разпределени по 5 000 щ.д. за четири години

Американският университет в България (АУБ) учредява „Граждански почетен медал”, който ще се връчва на заслужили гимназисти в 11-и и 12-и клас, демонстрирали изключителни постижения в лидерството, академичните занимания и гражданската ангажираност в общността си или по света.

Този медал има за цел да награди младите хора, които проявяват необикновена смелост и воля да отстояват гражданските свободи на хората. За целта АУБ има честта да покани училищата от цяла България да се присъединят към програмата „Граждански почетен медал”.

Училищата-партньори по тази програма могат да номинират един дванадесетокласник, завършващ през 2022 г., и един единадесетокласник, завършващ през 2023 г., чиито изключителни лидерски качества, академични усилия, социална ангажираност и гражданска активност заслужават високо признание. Номинираните ще имат шанса да станат част от глобална мрежа от изключителни млади хора, които ще вдъхновяват и оформят по-добро бъдеще за нашето общество. След номинация от своето училище и успешен прием в Американския университет в България, всеки носител на „Граждански почетен медал” ще получи 20 000 долара стипендия, разпределени по 5 000 щ.д. за четири години.

Основна цел на АУБ при учредяването на това отличие е да насърчава ценностите на гражданското лидерство и изключителните академични постижения сред учениците, да оцени и признае техните постижения и да им даде възможност да продължат академичното си обучение в АУБ, като им предостави стипендия за заслуги в размер на 5 хил. долара на академична година. За да се възползват от наградата, номинираните ученици трябва да кандидатстват и да бъдат приети в АУБ.

С тази награда бихме искали да отличим стремежите на младите хора, които са показали изключителна гражданска ангажираност и отговорност, които подкрепят демократичните ценности чрез програми, в които са участвали, и които са демонстрирали силен ангажимент към академичните постижения. За нас ще е чест и привилегия да си партнираме с българските училища и с взаимни усилия да дадем възможност на млади таланти да се превърнат в лидери, които променят утрешния ден към по-добро,” сподели д-р Дейвид Еванс, президент на АУБ.

Екипът на АУБ се ангажира да сподели повече подробности за процеса и да разговаря с всички училища, проявили интерес към програмата „Граждански почетен медал”. Всяко училище може да заяви своя интерес да се присъедини към програмата на Граждански почетен медал | AUBG

Related posts

Хотелиери искат държавата да поеме част от сметките им за отопление

admin

Участници от цяла България гостуваха на община Симитли за първото състезание по парапланер

admin

От днес започва приемът на документи за записване на деца в детските градини на община Сандански

Най – малките звезди на „Септември“ (Симитли) с второ и четвърто място на турнира „Петрич Къп“

Дани Тренчева

Стрелба срещу шофьор в Благоевград

admin

Седем души са арестувани в България и в Чехия за телефонни измами

Leave a Comment