16.04.2024
112 България

Акция на полицията в Пернишко

Полицейска акция за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред се провежда на територията на Областната дирекция на вътрешните работи (ОДМВР) в Перник, съобщиха от пресцентъра на институцията.

В операцията са включени екипи на различни подразделения на полицията: „Криминална“, „Икономическа“ и „Охранителна“, както и представители на дирекция „Жандармерия“. В хода на акцията са изградени десет временни контролно-пропускателни пункта на възлови места в региона.

Основните акценти в проверките са свързани с: престъпления срещу личността и собствеността на гражданите; кражби и противозаконно отнемане на автомобили; противодействие, притежание и разпространение на наркотични вещества; разпространение на контрабандни стоки; контрол на водачи за неправоспособност, управление след употреба на наркотици и алкохол, както и спазване на скоростни режими.

Към 11:00 ч. са проверени 27 моторни превозни средства и 31 души. Установен е 40-годишен перничанин, управлявал лек автомобил след употреба на амфетамин и бензодиазепин. Мъжът е задържан за 24 ч. с полицейска заповед, предава БТА.

При още една проверка водач на друг лек автомобил е шофирал с изтекъл годишен технически преглед. Задържан е и мъж, използвал платежен инструмент без съгласието на титуляра.

Обобщени данни и резултати от полицейската акция ще бъдат оповестени в късния следобед, информират от ОДМВР – Перник.

Мащабна специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и недопускане на пътен травматизъм беше проведена и в края на септември м.г. в Пернишко.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Черна статистика

admin

Драстична промяна на времето, идва „малката пролет”!

admin

Задържаха голямо количеество прекурсори за производство на синтетични наркотици

admin

Над 30 вторични труса след земетресението в Гърция

Дани Тренчева

18 години лишаване от свобода за акушерката Емилия Ковачева за опит за умишлено убийство на новородено дете

Дани Тренчева

Комисията по корупция в НС вика на изслушване Сотир Цацаров

Дани Тренчева

Leave a Comment