09.02.2023
България Политика

Шишков: Строителството на газовата връзка Гърция-България ще бъде проверявано всеки ден

Строителството на междусистемната газова връзка Гърция-България ще бъде проверявано всеки ден. Това заяви служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков в интервю за програма „Хоризонт“ на БНР, съобщиха от МРРБ.

Проверките ще се извършват от местните структури на ДНСК, както и от противопожарната служба. Регионалният министър отново потвърди готовността на администрацията да помага на 100 процента за бързото завършване на газовата връзка и съобщи, че от надзора са поели ангажимент, че ще започнат да представят необходимите документи за провеждане на държавна приемателна комисия и въвеждане в експлоатация. Те ще бъдат проверени още преди официалното ѝ сформиране и така няма да се губи време.

Очаква се днес строителят да представи график на недовършените неща по обекта. При инспекцията днес министърът ще се запознае на място с всеки един от тях. Така ще може да се увери, че в най-скоро време ще бъдат приключени и до началото на отоплителния сезон газовата връзка ще започне да функционира. „Надявам се от днес да съм по-спокоен“, каза арх. Шишков.

Регионалният министър беше категоричен, че зимно почистване на пътищата ще има. До средата на месеца ще бъдат обявени поръчки по ЗОП по съкратена процедура, за да могат фирмите в 15-дневен срок да подадат оферти. „Ако фирмите нямат голям интерес и се стигне до обжалвания, имаме и трети вариант. Зимното почистване е въпрос на национална сигурност и за него законът е малко по-гъвкав. При всички положения ще го осигурим“, заяви Иван Шишков.

Той увери, че ще бъде направено всичко възможно да бъдат разплатени плащанията на пътните фирми за извършената работа по големите инфраструктурни проекти, забавени през последните 7 месеца.

Ще се търси и най-добрият вариант за финансиране на инфраструктурните обекти в общините. „В момента има четири списъка. Искам да чуя мнението на НСОРБ и да направим едно справедливо финансиране. Разчитам на Сдружението да намерим най-законосъобразния и справедлив изход от ситуацията, защото времето не чака“, каза министърът. Срещата му с НСОРБ ще се проведе утре.

Related posts

Протестиращите шофьори поканиха депутатите от коалицията да се повозят с тях

admin

Окончателният вариант на коалиционното споразумение все още не е готов

Дани Тренчева

3183 са новите случаи на коронавирус

Дани Тренчева

ЦИК ще плати половината от договора за логистиката на машинния вот

Дани Тренчева

70-годишна жена е убита в Шуменско

admin

Осем партии в парламента, ако изборите бяха днес

admin

Leave a Comment