28.03.2024
Пулсът на Югозапада Симитли

Стартират дейности по саниране сградата на кметство в село Сушица по проект на Община Симитли по Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Вчера, кметът на община Симитли – Апостол Апостолов подписа Акт образец 2 по Наредба № 3 от 31.07.2003 г. за откриване на строителната площадка, с което започва работата по санирането на сградата на кметството в село Сушица.

 

Обновяването на сградата е част от изпълнението на проект на Община Симитли с наименование „Въвеждане на мерки за повишаване на енергийната ефективност на сгради, в които се предоставят обществени услуги – собственост на община Симитли“, Договор № BG06RDNP001-7.008-0012-C01 по Оперативна програма “Програма за развитие на селските райони“, Приоритетнa ос “Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ по Процедура чрез подбор BG06RDNP001-7.008 – Енергийна ефективност „Реконструкция, ремонт, оборудване и/или обзавеждане на общински сгради, в които се предоставят обществени услуги, с цел подобряване на тяхната енергийна ефективност“ по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020 г. В проектните дейности са включени също сградите на кметствата в селата Брежани, Градево, Крупник, Мечкул, Ракитна, Сенокос, както и административната сграда на общинска администрация в град Симитли.

 

Общата стойност на проекта е 809 360.55 лв., от които 687 956,46 лв. са финансиране от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони и 121 404,09 лв. – национално съфинансиране. Срокът за изпълнение на проекта е 36 месеца.

 

Проектът има за цел намаляване на топлинните загуби в сградите с подобряване на енергийните им характеристики чрез саниране (пълно или частично); Ефективно използване на енергийните ресурси за отопление чрез отоплителни системи с висока ефективност, включващи и възможности за регулиране на потреблението и поддържане на стабилни нормативни параметри на микросредата в отопляваните обекти; Популяризиране и насърчаване на добрите практики в сферата на договорирането за енерго – спестяване в общинския сектор; Намаляване емисиите на парниковите газове; Модернизиране на осветлението в общинските обекти, без да се намалява нивото на осветеност и качеството на осветлението (чрез използване на компактни луминесцентни лампи, автоматични системи за контрол, управление, ниво на осветеност).

 

Related posts

След спешна среща между кмета Апостолов и кмета Топузов: Симитли се обединява в помощ на семейството от село Полена, чиито дом изгоря

Дани Тренчева

Д-р Мончева: Близо сме до тъмночервената зона на болни с COVID-19

Дани Тренчева

Ексшефът на „Общинска охрана” в Благоевград К. Манов става контрольор в ОП „Чистота“

Полицията погна автокрадците в страната! Властта удари автоджамбазите в София, Перник, Варна, Кюстендил и Дупница

admin

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов с поздрав към здравните работници

admin

Септември (Симитли) отпразнува класирането си в първата петица

admin

Leave a Comment