09.02.2023
България

Мира Радева (социолог): Очевидни са опитите на Радев да създаде свое собствено политическо продължение

 

Хората от служебния кабинет са от втория ешелон. Радев е абсолютно последователен, иска позиция, която не му е предвидена от Конституцията. Служебният кабинет е паразитен инструмент, който всеки президент използва спрямо своите намерения и качества. Погрешно е впечатлението, че е алтернатива. Това коментира политологът Любомир Стефанов за „Твоят ден“.

По думите му служебният кабинет иа същите правомощия като редовен. „Чувствителните теми обаче не бива да са обект на различна политика, дори никаква. Противоречието трябва да бъде избегнато. Няма как ГЕРБ да подкрепят ПП, тъй като са ги обвинили“, смята той.

 

От своя страна социологът доц. Мира Радева смята, че са очевидни опитите на Радев да създаде свое собствено политическо продължение. „Той залага на алтернативи на Корнелия Нинова. Има разлом между нея и президента, лидерско противопоставяне и неприпознаване. Това не е добре както за избирателите, така и за президента. Той постоянно действа в посока увеличаване на правомощията си“, посочи тя.

По думите ѝ за ПП са гласували по-младите, които търсят алтернатива. „Става дума естествена поколенческа промяна – 40-годишните да сменят 60 и нагоре. Но не и на базата на незачитане, на неуважение. Василев и Петков да не мислят само как да нашляпат Бойко Борисов, а и за посланието към своите избиратели“, призова Радева.

Related posts

„Възраждане” ще поиска референдум за зеления сертификат

Дани Тренчева

Прогноза за времето 28 януари 2022

Дани Тренчева

Министърът на земеделието Явор Гечев забрани износа на дървесина

admin

Почитаме Св. вмчца Анастасия

Дани Тренчева

Нови 747 заразени с коронавирус у нас

admin

Бойко Рашков: Реформата в МВР върви, никой няма да бъде уволняван

admin

Leave a Comment