19.04.2024
България Политика

Искрен Митев и Костадин Костадинов са с мярка „порицание“ след вчерашното спречкване в парламента

Председателстващият пленарното заседание заместник-председател на Народното събрание Кристиан Вигенин обяви, че налага мярката „порицание“ на депутатите Искрен Митев („Продължаваме Промяната“) и Костадин Костадинов („Възраждане“). Вчера се стигна до спречкване между двамата и безредици в пленарната зала.

Вигенин посочи, че се е запознал със стенограмата и видеоматериалите от вчерашното заседание и въз основа на правилника на НС налага мярката. Митев и Костадинов могат да възразят срещу нея в тридневен срок.

Днешното пленарно заседание започна с декларация за Деня на Ботев и загиналите за свободата на България от името на ПГ на „Продължаваме Промяната“ и на ПГ на „Възраждане“.

Днес в цяла България тържествено ще бъде отбелязана 146-та годишнина от героичния подвиг на Ботев и неговата чета, заяви Кристиан Вигенин при откриването на заседанието.

Всеки българин ще спре забързания си ежедневен ритъм, за да се преклони пред безсмъртието на Ботев и на загиналите за свободата  и независимостта на България, посочи той и призова днешното пленарно заседание да се проведе в дух на уважение и почит към героичния подвиг на нашите предци.

Related posts

Местят избора за председател на ВКС в друга сграда

Дани Тренчева

Изплащането на пенсиите започва на 7 ноември

admin

КПКОНПИ изпрати материалите от проверката на Община Варна до прокуратурата

Дани Тренчева

Гешев иска имунитета на депутата от ПП Рена Стефанова, блъснала жена на зебра

Йорданова: Бездействието на прокуратурата струва скъпо

Дани Тренчева

Четвърти ден без следа за издирваните рибари край Бургас

admin

Leave a Comment