30.11.2022
Банско Пулсът на Югозапада

Изграждат летище край Банско

Има заявен интерес за строителство на летище между Банско и село Баня. Става въпрос за малко летище, на което ще могат да се реализират граждански полети с малки самолети. В община Банско е внесено мотивирано предложение за изграждане на летището.

В инвестиционното предложение компанията посочва, че за целта – обособяване на летищна зона желае да наеме 300 декара терен общинска собственост. Според проектната документация фирмата информира, че ако бъдат приети условията на заседание на Общинския съвет, то до края на идната година може да бъдат осъществени кацания с малък самолет.

Това ще ни нареди до зимните курорти със световно значение, които имат свое летище. Това ни дава и надежда да посрещаме високоплатежни туристи“ коментира Малин Бистрин, председател на Съюза на туристическия бизнес в Банско. Темата бе обсъждана на провелата се в Банско XXI Годишна среща на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции. Домакините представиха своите възможности за туризъм, както и амбициите на дестинацията за развитие на туризма през следващите години.

Related posts

Адв. Иван Димитров отново повежда листата на „Демократична България “ в област Благоевград

admin

Превозвачи от Благоевград се включиха в днешния протест

С научно-практическа конференция бе отбелязана 30-годишнината от създаването на специалност „Социални дейности“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Дани Тренчева

Утре „Септември“ (Симитли) ще изиграе поредна контрола

Дани Тренчева

„Български възход“ откри предизборната си кампания в Благоевград

admin

ЧЕЗ предупреждава за възможни прекъсвания на електрозахранването в община Симитли на 7 март

Дани Тренчева

Leave a Comment