30.11.2022
България Политика

Деница Сачева: До края на годината ще има предсрочни изброи

Вотът на недоверие трябва да бъде даден от българските граждани. Това управление не помага с нищо на държавата. Антиинфлационните мерки са си чисто проинфлационни мерки. Те са опаковка без съдържание. Това заяви Деница Сачева, бивш социален министър, в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия.

“За нас е ясно, че предсрочни избори ще има преди края на тази година”, категорична беше тя.

“Няма как да се увеличават социалните разходи и да се намаляват приходите на бюджета,. Трябва да видим дали намаляването на ДДС ще повлияе на цената. ДДС не е мярката,с която можем да направим цената по-ниска. Аз съм убедена, че колкото по-диференцирани ставки на ДДС направим, толкова по-трудно ще стане за администриране”, обясни бившият социален министър.

Според нея има възможност да се окажем в ситуация, в която да не можем да покриваме заявените социални разходи.

По темата за увеличението на пенсиите каза: “Настоящата коалиция си прави експеримент с пенсионерите. В следствие на това пенсионерите сега получиха по-малко пари в сравнение с декември. Реалното увеличение за пенсионерите сега ще бъде около 5%. Хората с най-ниска пенсия ще получат 20 лв., а тези с максимална – над 150 лв. Това само задълбочава разделенията”.

Сачева поясни, че има пенсионери, които получават по две добавки: “Около 200 000 души ще останат без добавка. Вместо да направим от добавките социална помощ, ние правим нещо, което ще застраши финансовата стабилност на държавата”.

Тя беше категорична, че ГЕРБ-СДС е алтернатива на настоящото управление: “Не сме коментирали коалиционни формати за управление, но ГЕРБ-СДС е по-добрият субект, който може да управлява”.

“Кирил Петко в е свидетел на лице по процедура “Магнитски” -Васил Божков. Петков не се справя с управлението и затова търси зрелища. Този човек заплашва опозицията публично в телевизионен ефир”, завърши Сачева.

Related posts

БСП-София избира нов лидер, над 20 номинирани за поста на Паргов

Петър Петров

Ивайло Мирчев: Има съмнение за това, че има руски капитали, които стоят зад GЕMCORP

admin

Черна статистика

admin

Бивш и настоящ енергиен министър в спор за интерконектора България-Гърция

Дани Тренчева

Откриват 3 пункта за евакуираните от Украйна българи

Дани Тренчева

Черна статистика

admin

Leave a Comment